Рекламата е по телевизията, по радиото, във вестниците, в новинарските емисии, във филмите, на улицата, край магистралата и навсякъде около нас. Рекламата е все по-голяма част от света, в който живеем.
Рекламата е толкова по-успешна, колкото по-силно влияние оказва върху целевата група, към която е насочена.
Във века на глобализацията, във времето, когато всичко можем да имаме и всичко е на една ръка разстояние, на един клик с мишката, сякаш единственото условие за нас, като рекламодатели е нашите клиенти просто да са платежоспособни! Затова трябва постоянно да сме актуални ! И не само с изкушаващите думи: „Промоция на деня”, „Две на цената на едно”, „Само сега, само при нас…”, „50% отстъпка”, „Бонус 200 мл” и още куп други търговски трикове.
Като производители, търговци, банкери ,политици, всички ние, които ползваме рекламата за реализиране на нашия продукт, следва да знаем някои основни търговски способи, които оказват невероятно влияние на съзнателно или подсъзнателно ниво, на психиката на потребителя.

reklamni-trikove
Потребителската психология и психология на масите вече са основните науки в маркетинга и рекламата. Всички трикове на приложната психология се ползват от големите търговци.

 Ето някои основни търговски трикове, които се прилагат към потребителите, с цел повишаване продажбите:

trikove-v-reklamataПолзвайте ръчно написано писмо върху рекламната презентация на текста. Напишете рекламата на парче хартия, сканирайте я и публикувайте върху вашия сайт. Прибавянето на личен елемент винаги повишава продажбите.

trikove-reklamniКогато предлагате безплатни бонуси в рекламният текст, също така поставете поставете и стойността зад всеки бонус. Хората ще чувстват, че правят добра сделка и ще повиши стойността на вашия продукт/услуга.

Рекламата трябва да е провокативна:
mega-ekspres-trikove-v-reklamata
…понякога зловещо истинска:
trikove-v-reklamata2
Друг важен момент е ефекта на изненадата. Представете си насред пустиня минава шосе. Жегата е непоносима, а единствената възможност да се изпие студена напитка в радиус от няколко десетки километра е едно сравнително малко крайпътно заведение с надпис „Тук предлагаме топла бира и гадна храна”. Минаващите водачи обаче нямат избор и отсядат за малко, за да се освежат, доколкото е възможно. В последствие разбират, че всъщност и бирата, и храната са си съвсем нормални. Така остават приятно изненадани и минавайки оттам, винаги се отбиват 🙂
Номерът с „на изплащане”. Ако даден продукт струва 365 лева, много хора няма да са склонни да си го купят. Тук обаче влиза в действие друг психологически похват. Ако офертата се представи така: „Само срещу 1 лев на ден получавате…”, тогава продуктът би станал доста по-продаваем. Клиентите отново остават с усещането, че плащат малко, залъгвайки се със „само 1 лев”.

Рекламата. Неизбежна е!

Мега Експрес е Вашият партньор в търсенето и реализацията на най-доброто решение за Вашия продукт!

Споделете: